Arcade projekt, 1. rész

Régóta foglalkoztat egy régi, játéktermi gép megvásárlása, főleg valamelyik nagy 90-es évekbeli klasszikusé (Mortal Kombat, Street Fighter 2, NBA JAM). A visszatartó erő az, hogy ezek a gépek marha nagyok, nem tudnám hová tenni, a szállításuk is problémás, így 1-1 baráti összejövetelre nem tudnám elszállítani, emellett pedig csak korlátozott számú játékot tudnak futtatni, azokat is hardverelemek (kártya, alaplap, etc) cseréjével.

Itt jön képbe a MAME/HyperSpin, és mindenféle custom-arcade program, és kiegészítő. Ezeknek elég komoly piaca van, vannak erre specializálódott cégek, akik ilyeneket építenek nulláról, átépítenek régi, leselejtezett, hibás kabineteket, meg úgy igazából bármit, amit a megrendelő pénztárcája elbír.

A cél egy PC alapú, TFT monitoros, 2 játékos számára készült tabletop-stílusú gép, valami ilyesmi:

tiny-arcade-machines-3

 

Mint látható a képről is, a műfaji korlátok miatt döntöttem a TFT mellett, ebből a tervek szerint egy 20″-es, 4:3-as képarányú monitor fog a gépbe kerülni (ha nem találok nagyobbat sehol).
A gép maga valószínűleg egy i3-kategóriájú gép lesz, integrált VGA-val – esetleg egy C2D, valami diszkrét VGA-val – Win7, HyperSpin frontenddel. Sajnos jobb bemutató-videót nem találtam, itt van egy közepesen értelmes:


2 joystick, 8-8 akciógomb, start gombok, illetve pár speciális gomb kilépés a játékból, „pénzbedobás”, hangerő-állítás, valami korrekt sztereó hangrendszer (a monitor fölé építve) mindezt lehetőleg valami hordozható méretű – és nem utolsósorban kialakítású – dobozban képzelem el.
A hordozásra két koncepcióm is van, az egyik a ház tetejére erősített fogantyú, aminél fogva mint egy táskát vihetnénk, a másik pedig a hátfalra szerelt pántok, amivel hátizsák módjára a hátunkra akaszthatnánk az egész cuccot.

Kategória: Egyéb kategória | A közvetlen link.